maten på tårtan

För närvarande har förskolan en inhyrd Catering-firma som har ett ekologiskt tänk och lagar maten omsorgsfullt från grunden.

Förskolan har en anställd måltidsvärdinna som förbereder våra mellanmål. Hon bakar eget bröd, gör egen müsli och skämmer bort oss med stadens godaste bananpannkakor!

Lite kort om måltiderna på Tårtan:

• Frukost serveras vid lämning utifrån barnens behov.
  • Lunchen serveras 11:15. Meny för hela veckan publiceras i Tyra-appen i början av veckan.
  • Mellanmål serveras omkring 14:30 och består bland annat av fil, yoghurt, flingor, bröd med pålägg, smoothie, bananpannkakor, egen müsli och nybakat bröd.

Utöver detta har barnen två fruktstunder under dagen; den ena på morgonen vid 9:15 i samband med morgonsamlingen, och den andra senare på eftermiddagen vid 16:30.