Inskolning på tårtan

Vi har en inskolningsperiod på 1-2 veckor beroende på hur lång tid ditt barn behöver för att vänjas in. För oss på Tårtan är det viktigt att lyssna in vad just ditt barn behöver för att känna sig trygg.

Den pedagog som ansvarar för inskolningen brukar göra ett hembesök några dagar innan för att lära känna barnet i hemmiljön. Hembesöket är ett bra tillfälle att få höra om barnets rutiner, mat- och sovvanor och personlighet.

Inskolningen innebär att ditt barn måste vänjas in att leka, trivas och lära utan dig och samtidigt finna tröst hos oss pedagoger på förskolan.

Du som förälder har också möjlighet att bekanta dig med vår verksamhet, du lär känna personalen och får svar på dina funderingar och frågor.

Din uppgift som förälder under inskolningen är att vara en trygghet för ditt barn. Det är viktigt att ditt barn vet var du finns och kan gå på upptäcktsfärd i den nya miljön och bekanta sig med de andra barnen och personalen. Det är i första hand du som förälder som tröstar, klär på/av och byter blöjor. När personalen har hunnit skapa en egen relation med ditt barn är det dags att gå ifrån en stund. När barnet är tryggt i de nya miljön är inskolningen klar.

Hembesök (ca 1 tim.)

Dag 2-3  (9-12)

Ni föräldrar är med hela tiden och nära ert barn, går hem efter lunch.

Dag 4-5 (9-14)

Ni föräldrar är med efter behov och är med första gången barnet vilar.

Dag 6-10

Barnet går enligt överenskommelse med pedagog och förälder eller efter sitt schema.